Farmors kubb

2 kommentarer
 
 
Det är som något speciellt med fredagar och extra mysigt tycker jag det är om jag har förmiddagen hemma själv medan barnen är i skolan och mannen på jobbet. Lyssna på radion och baka med katterna som sällskap och sen ta en promenad med hunden. Härligt!
   Idag blev det bakning av kubb, recept efter min farmor fast lika fina som hennes kubb blir inte mina men goda ändå. Min farmor var nog något av en världsmästare på att baka kubb, så fina och goda och enorma mängder bakade hon, "duppa nu" sa hon på värsta Ovanåkersmålet. Hon blev över 90 år min farmor och bakade nästan ända fram till slutet av sitt liv. I frysen har jag faktiskt några kubb kvar som hon har gjort, dom har liksom blivit kvar och nu är de nog för gamla för att ätas men att slänga dom tar också emot.
   Nu känns det härligt med fredagkväll och sovmorgon imorgon, inte behöva ställa någon väckarklocka och en oplanerad dag framför sig.
   Önskar er alla en mysig och trevlig helg.
 
1 beabus:

skriven

Åh..! Kubbar ❤ Dina blev ju jättefina! Har du receptet - och det inte är "Farmor's hemliga" - lägg gärna ut det 😊
Trevlig helg! / Beatrice (beabus)

Svar: Tack. Nä, hemligt är det inte. Även dotterns fröken blev intresserad så jag skrev av receptet åt henne också och tog med det och några kubb som provsmakning då jag hämta på skolan på eftermiddagen.4 hg margarin, 6 kkp (9 dl) mjölk, 5 kkp (7,5 dl) socker, 25 droppar bittermandelolja, 4 msk hjortronsalt, ca 3 liter mjöl
Blanda allt. Rulla till en rulle och skär i skivor. Doppa den kladdiga sidan i pärlsocker. Lägg på bakplåt. Grädda i 250 grader 5-10 minuter
helenashelahjarta

2 Mirre:

skriven

Ohh nom nom