Veganska maränger

En kommentar
 
 
Häromkvällen åt vi kikärtsgryta och då brukar jag spara vätskan ifrån kikärtorna och göra maränger av den, det funkar kanon. Marängerna blir fluffiga, goda och veganska. Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet som jag använder mig av, ett recept jag hittade på nätet.
 
1 paket kikärtor
1,5 dl socker
½ tsk vaniljsocker
Vispa upp vatten från ett paket kikärtor tills bara skum återstår. Blanda ner socker och vaniljsocker. Vispa sedan en längre stund tills det ser ut som vispad äggvita och bunken går att vända upp och ner (utan att det ramlar ut förstås ;-) ). Jag vispar minst 5 minuter, bättre att göra för länge än för kort, då blir marängerna lätt sega..
   Klicka ut lagom stora maränger på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 1 ½ timme på 100 grader. Stäng sedan av ugnen och låt marängerna vara kvar tills både ugn och plåt har kallnat helt, ca 2 timmar.
 
Då det för mig blir två plåtar använder jag mig av funktionen "varmluftsugn" så jag kan grädda bägge samtidigt.
Lycka till.
 
1 Sara, 31 år Stockholm [email protected]:

skriven

Gott! :D